Get Adobe Flash player
Mystinen ongelma kuvagallerioissa vanhoissa Safari-selaimissa. Vaan eipä hätää, klikkaa kuvaa ja siirry safariturvalliseen galleriaan.

Mitä mitä, ongelmia selaimen kanssa? Kuvagalleriat eivät toimi? Ei hätää, klikkaa kuvaa ja siirry häröttömään tilaan.

skitso_transparent2

 

Ette muuten usko, että olin aika vetävän näkönen pimu vielä vähän aikaa sitten. Tai ainakin niin väitti Fripin Roope vuonna -69. Mut sitten kävi niin, että päivänä yhtenä eksyin tämmösen taiteilija Patte Ajun näyttelyyn. Olin kyllä matkalla Lamppuun mutta kun siellä galleriassa näytti olevan hyvä meininki niin poikkesin sinne.  Oli ihan semmoset avajaiset niinku. Ja se oli hyvä juttu, siel oli tarjolla juomaa. Tää Patte oli sutinut tosi jänniä kuvia akryylilevyille, Fripin Roope selvittieli mulle jälkeenpäin että se tekee ne kuvat niinkuin väärittepäin levyn takapuolelle tai jotain mutta en ihan pysynyt kärryillä enää siinä vaiheessa. Vaikka kyllä mä taidetta ymmärrän kovastikin, kävin -74 ihan semmosella akvarellikurssilla Joutsenon opistolla. Maalasin aika nudistisella tyylillä niitä kuvia sinä kesänä. Ai että siel oli yks komee ja iso kundi siel kurssilla. Olikohan se joku Lemponen, mut siitä tuli kuitenkin ihan oikee taiteilija myöhemmin. Mut ei se ollut niin komee kun Fripin Roope, kuiteskaan.

No siis jokatapauksessa siellä näyttelyssä olis yks tosi hieno taulu mihin niinku ihastuin. Kelailin, että Fripin Roope tykkäis siitä varmasti. Kun se nimikin oli jotain Fuusiojatsin olemus tai sillain. Fripin Roope katos soittaa vähän ite sen tyyppistä musaa. Tai ei se ihan jatsii oo mut jotain rockressiivista prokkea kuitenkin. En siitä sillain niin välitä mutta onhan se hyvää kun Fripin Roope soittaa sitä. Se taulu ei ois maksanut kuin 350 euroo ja kelasin pitkään, että pitäskö se ottaa samantien. Mut sit ajattelin, et jos en nyt ostais sitä kuitenkaan kun 350 eurolla olis käyttöä pariksi tunniksi Lampussa ja voisin ostaa sen taulun vaikka seuraavalla viikolla. Siellä oli muuten siel näyttelyssä yks Patten kaveri, olikohan sen nimi Kymäläinen, se soittaa trumpetteja yhessä paikallisessa orkesterissa ja ne on tehnyt kauheesti levyjä ja massia. Vaikka Fripin Roope sanookin, et se niitten musa on aika ykstotista niin kyllä se on minusta hyvää, ja ai että se laulava triangelisti on komee vaikka se puhuu kyl ihan outoja koko ajan. Vai olikohan se evankelisti? No siis tää Kymäläinen sano, et se on ostanu pari Petten tauluu ihan senkin takia, et niitä saa nyt halvalla ja parin vuoden päästä kun tästä Pattesta on tullut kauheen kuuluisa niin hinnat on ihan pilvessä. Kysyin tältä Kymäläiseltä  lähtiskö se Lamppuun mut ei se innostunut. Tai oikeemmin sen rouva ei innostunut. Kyselin parilta muultakin jepeltä oisko ne halunnut lähtee Lamppuun mut niillä tuntu olevan kaikilla jotain muuta hommaa. Aloin epäilee ettei ne ees oo kiinnostuneita naisista. Siis tietysti olisin mennyt sinne Lamppuun Fripin Roopen kannsa mut kun se on just Enklannissa kasaamassa uutta bändiä kiertueelle, siihen tulee kolme rumpalia, mahtaa olla melkosta jytkettä.

Siel Lampussa mietin ja mietin oisko pitäny ostaa se taulu ja päätin, että otan heti seuraavalla viikolla kontaktia sen Patten kanssa ja hoidan taulun hyppysiin. Lampussa oli ihan hyvä meno mutta se on ihan toinen juttu se, nyt keskitytään taiteeseen. Pari päivää siis meni kuin siivillä, tasan tarkkaan en muista kävinkö välillä kotona vai olinko Lampussa mutta jokatapauksessa noin kolmantena päivänä näistä avajaisista laitoin Pattelle kirjeen semmosen ATK-systeemin kautta. Fripin Roope sanoo, et tää ATK-systeemi on ihan viimosinta huutoa ja olenkin yrittänyt sitä opetella. Siellä on muuten kaikenlaisia kuvia siellä ATK:ssa ja itekin oon laittanut sinne jotain Joutsenon opiston kurssilla otettuja kuvia. Mut siis jokatapauksessa kyselin tältä Pattelta, että miten hoidettas se Fuusiojatsi-homma? Niin voitteko arvata, Patte vastas ATK:ssa että se taulu on jo MYYTY. Joku taideharrastelija Kontulainen oli sen heti ostanut. Tai en oo ihan varma oliko se Kontulainen mutta joku outo nuijamaalainen kuitenkin ja se hyypiö oli vielä saanu tingattua hinnan ihan olemattomaan 300:n euroon. Jumalaare ette usko, että rupes ottamaan nupoliin ja ahistamaan ja kaikkea. Olisin niin tarttennu just sen taulun. Patte tarjos niitä muitakin tauluja ihan hyvään hintaan mutta ei se tuntunut samalta. Olisin niin halunnut yllättää Fripin Roopen kun se tulee pois sieltä Enklannista.

Joten eihän ollut siis mitään muuta tehtävissä kuin mennä Lamppuun ja miettiä onko mitään tehtävissä. No ei. Ei ollut. Nyt on kai kolme viikkoa mennyt ja tilanne on yhtä kurja. Fripin Roopekin kävi viime viikolla kattomassa mua täällä Lampussa. Se oli kuullu sinne Enklantiin saakka, että nyt on joku tilanne päällä. En ihan tarkkaan muista mut jotain se Fripin Roope sano, että mun ulkomuoto on ihan muuttunut parissa viikossa. Butterfly Ladystä on tullut Butterlady. Tai jotenkin siihensuuntaan. Ja sit se sano, että oon enempi semmonen 21st centurury schizoit woman. En ihan ymmärrä mitä se tarkoittaa, Fripin Roope on kai siellä Enklannissa tän ilmasun oppinut. Mut toisaalta aika hienolta se kuulostaa. Joten ehkä tää tästä.

Mutta mikä on siis tän tarinan opetus? Se, että kannattaa ostaa heti Patte Ajun taulu kun semmonen mahdollisuus tulee.